Welke badjas moet ik gebruiken voor in de sauna?

Geschreven door Srebrin 17-12-2020 0 Reacties

Er bestaan veel verschillende soorten badjassen, de ene is voorstander van katoen, de andere heeft liever een badjas van bamboevezels. Omdat wij bij Xziir vinden dat iedereen het recht heeft om de perfecte badjas te vinden, bieden wij een ruim assortiment aan. Zo vindt u er zeker de badjas die uw voorkeur geniet. Hieronder zullen wij u meer vertellen over de verschillende badjassen in onze shop welke het meest geschikt zijn voor in de sauna. We zullen u vertellen wat het verschil is tussen de verschillende materialen, zo weet u meteen welk type badjas uw voorkeur geniet!

Sauna badjas van bamboevezels

Badjassen en handdoeken gemaakt van bamboevezels, zijn de nieuwste trend! Bamboe badjassen zijn aan de ene kant gemaakt van kwalitatief en stevig materiaal. Aan de andere kant bieden ze ook een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo weten we dat badjassen van bamboevezels veel sneller drogen dan gewone badjassen van bijvoorbeeld katoen. Daarnaast zijn de badjassen ook biologisch vervaardigd, dit komt omdat bamboe niet moet worden behandeld met pesticiden of andere gevaarlijke chemische stoffen. Daardoor hebben deze badjassen een veel kleinere impact op het milieu. De badjassen van bamboevezels worden aangeboden in verschillende groottes en gewichten. Zo kan u naar believen uw keuze maken

bamboe badajs

Katoenen badjas

Katoen is waarschijnlijk het meest gekende materiaal, wanneer we het over badjassen hebben. Een katoenen badjas is perfect geschikt voor een dagje in de wellness, maar kan daarnaast ook perfect thuis gebruikt worden. Aangezien katoen een materiaal is dat ademt, kan de badjas snel drogen. Daarnaast past een katoenen badjas zich ook nog eens aan aan de temperatuur. Wanneer u in een warme omgeving bent, zoals de sauna, zal de jas vederlicht aanvoelen. Op die manier kan u optimaal genieten van uw sauna ervaring. Wanneer u zich daarentegen in een koude omgeving bevindt, zoals buiten bijvoorbeeld, zal de katoenen badjas net lekker warm en dik aanvoelen.

Katoenen badjas

Een wafel badjas

De wafel badjas heeft zijn naam te danken aan zijn geruite textuur. Dit soort badjas is vooral gekend van het professionele gebruik. Hotels en sauna verhuurders gebruiken deze vorm van badjassen omdat ze de gebruiker ontzettend veel comfort bieden. Wanneer u de badjas aantrekt, heeft u keer op keer het gevoel dat u een gloednieuwe jas draagt. Vandaar ook dat ze zo geschikt zijn voor horeca uitbaters. Via onze shop kan u ook dit comfort in huis halen. Deze badjassen worden ontworpen om vaak gebruikt en gewassen te kunnen worden. U zult er dus vele jaren kunnen van genieten! Bovendien hebben ook deze badjassen een groot ademend vermogen, zodat ze snel drogen en ideaal zijn om te gebruiken in vochtige omgevingen!

wafel badjas

Dunne badjassen

Zoals de naam doet uitschijnen, zijn dunne badjassen gemaakt van dunnere stof. Dit type badjas is zowel beschikbaar in bamboevezels, als in katoen. Deze badjassen zijn uitermate geschikt voor mensen die het in de sauna al snel te warm hebben. Aangezien de temperatuur in een sauna al zo hoog is, vinden velen het niet nodig om dan ook nog dikke kledingstukken te dragen. Met deze badjas, kan u uw lichaam bedekken, maar heeft u minder snel het gevoel dat u te veel kleren aan heeft. Een extra voordeel is dat voor het vervaardigen van dunne badjassen, stoffen gebruikt worden die minder snel vocht opnemen. Ideaal dus voor uw spa-bezoek!

dunne badjas

Er zijn zo veel mogelijkheden op het gebied van badjassen!

In onze shop vind u alle types sauna badjassen die we hierboven beschreven hebben. Wij willen een zo ruim mogelijke keuze bieden aan onze klanten! Daarom bieden wij de jassen aan in de verschillende materialen, zoals katoen of bamboe. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om te focussen op stijl, vandaar dat wij wafel badjassen, en dunne badjassen aanbieden. Verder moet u natuurlijk kunnen genieten van een ruim assortiment aan kleuren en motiefjes. Wij bieden daarom allerlei combinaties aan, zodat u zeker iets vind dat bij u past!

We hopen dat u nu in staat bent een weloverwogen keuze te maken! We hebben getracht u met dit artikel voldoende te informeren over de mogelijkheden, wat stijl en materiaal betreft. Qua kleur kan u kiezen uit veel verschillende modellen, naargelang uw voorkeur. Mocht u toch nog specifieke vragen hebben, dan weet u dat Xziir altijd voor u klaar staat! Via de website mag u gerust contact met ons opnemen, wij proberen om uw verzoek zo snel mogelijk te beantwoorden!