Wat is een pestemal? | Handige info en tips

Geschreven door opencartspecialist 04-12-2019 0 Reacties

Een pestemal is een handdoek gemaakt van dun katoen en wordt veel gebruikt in de sauna. De pestemal dient dan als omslagdoek, dit zorgt voor meer comfort en hygiëne bij een dagje wellness. Je kunt je lichaam gemakkelijk bedekken met deze omslagdoek. Door het dunne katoen is de doek snel weer droog en daardoor ideaal voor in de sauna. Een pestemal kan ook prima worden gebruikt op het strand, bij het zwembad als yogakleed en ga zo maar door. Ook als strandlaken zijn deze doeken erg handig, ze zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in beslag, hierdoor zijn ze gemakkelijk mee te nemen. Een erg veelzijdig en handig artikel dus!  

Een pestemal, hamamdoek of fouta

Misschien klinkt een pestemal je niet bekend in de oren, maar heb je wel vaker gehoord van een hamamdoek. Het zijn misschien twee verschillende namen, maar wel dezelfde producten. Zowel een hamamdoek als een pestemal is een omslagdoek die je veel in de sauna ziet. Waarom het een hamamdoek wordt genoemd? Deze benaming komt uit Turkije, hier hebben ze badhuizen die hamams heten, vandaar de hamamdoek. Vroeger werd een hamamdoek compleet met de hand gemaakt, hier hebben we nu een weefmachine voor, dit zorgt voor een sneller proces. In Turkije wordt vaak het woord pestemal gebruikt. Echter is er nog een andere benaming voor deze handige saunadoek. Zo staat deze ook bekend als een fouta, dit komt uit Tunesië en wordt niet heel veel in Nederland gebruikt. Wij houden het dan ook bij een pestemal of gewoon een hamamdoek.

Het assortiment van X.ziir

Een pestemal of hamamdoek kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waardoor het een multifunctioneel product wordt. Deze omslagdoek zie je vooral veel terug in de sauna en komt daar ook goed tot zijn recht. Bij X.ziir hebben we ook een ruim aanbod hamamdoeken. De hamamdoeken zijn te verkrijgen in verschillende maten en kleuren. Ook hebben we deze omslagdoeken met diverse prints en designs. De meeste hamamdoeken uit ons assortiment zijn gemaakt van bamboe. Dit materiaal zorgt voor een betere vochtabsorptie en drogen weer snel op, erg makkelijk voor in de sauna of op het strand.

Wil je graag meer informatie over de hamamdoek of pestemal? Neem dan gerust contact met op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons aanbod hamamdoeken online bekijken en eenvoudig bestellen tegen de scherpste prijzen. Indien de hamamdoek of pestemal niet naar wens is, kunt u deze altijd gratis bij ons retourneren!