Waarom kiezen voor een hamamdoek?

Geschreven door Srebrin 23-01-2020 0 Reacties

Waarom kiezen voor een hamamdoek?

Een hamamdoek heeft de naam gekregen doordat deze vroeger veel werden gebruikt in Turkse badhuizen, zo’n badhuis werd ook wel hamam genoemd. Het ideale van een hamamdoek is dat deze licht van gewicht is en weinig ruimte in beslag neemt, hierdoor is deze makkelijk mee te nemen. Tegenwoordig zijn de hamamdoeken steeds meer terug te vinden en ook in Nederland wordt er veel gebruik van gemaakt. Een hamamdoek is ideaal voor in de sauna, maar ook bij een dagje strand of zwembad wordt de hamamdoek meegenomen. Hierbij kan een hamamdoek worden gebruikt om op te liggen, maar ook om je mee af te drogen. Een multifunctionele doek die ook nog eens makkelijk mee te nemen is, dat is de hamamdoek!

Voordelen van hamamdoeken

Het is niet voor niets dat hamamdoeken de laatste jaren zo populair zijn. Een hamamdoek brengt namelijk veel voordelen met zich mee en is te gebruiken voor verschillende doeleinden. Hieronder hebben we de voordelen van een hamamdoek voor je op een rijtje gezet.

Licht in gewicht en compact

Het materiaal waar een hamamdoek van gemaakt is, is erg licht. Dit zorgt ervoor dat de hamamdoek ook licht is in gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen is. Daarnaast zorgt het lichte materiaal van de hamamdoek er ook voor dat deze compact is. Je kunt de hamamdoek tot een klein pakketje opvouwen en zo in je tas doen. Een hamamdoek neemt hierdoor weinig ruimte in beslag en is deze zo nog makkelijker mee te nemen naar de sauna, het strand of het zwembad.

Snel drogende stof

Een ander groot voordeel van een hamamdoek is dat deze snel opdroogt. Na een dagje wellness of na een yogalesje, kun je de hamamdoek even uit laten hangen en deze zo weer meenemen in je tas zonder dat alles klam wordt. Zo zijn hamamdoeken na het uitwassen ook zo weer droog en kun je ze gelijk weer gebruiken.

Extra zacht materiaal

Hamamdoeken voelen heerlijk zacht aan en zijn hierdoor een stuk comfortabeler dan de standaard handdoeken. De hamamdoeken van X.ziir zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit katoen of bamboe en behouden zo de zachtheid en het comfort. Hamamdoeken worden ook niet stijf na meerdere malen uitgewassen te zijn. Een echte traktatie voor je lichaam dus!

Hamamdoeken online kopen

Heb jij al zin om zo’n heerlijk zachte hamamdoek te kopen? Dan kan dat bij X.ziir. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod hamamdoeken gemaakt van katoen en bamboe. De hamamdoeken zijn van topkwaliteit en gaan daardoor lang mee. Alle bovenstaande voordelen gelden voor onze hamamdoeken en laten jou extra genieten bij een dagje wellness, dagje strand of gewoon thuis. Bekijk nu ons uitgebreide aanbod en bestel zo’n fijne hamamdoek eenvoudig online!